Home » Ons Aanbod » FRIESLAND

FRIESLAND

15/06/2018 tot 17/06/2018


FRIESLAND
van 15 juni 2018 t/m 17 juni 2018


Programma:

1ste dag: Vertrek via Breda, Utrecht,  met onderweg stop- verder langs Lelystad, Emmeloord  naar  ons hotel in Gaasterland waar we eerst  ons middagmaal gebruiken en daarna volgt dekamer verdeling. In de namiddag rijden we naar Bolsward een stad om van te houden en om  heerlijk rond te dwalen , langs de grachten, langs de vele monumenten, door het prachtige park .Sta stil en bewonder het sierlijke stadhuis, volgens velen het mooiste van Nederland. Een geweldige stad ook om er te wonen .Stad om in je hart te sluiten. Kortom de binnenstad van Bolsward is prachtig om te zien  Natuurlijk brengen wij ook een bezoek aan  'Sonnema' ,hier word de 'Berenburg' gemaakt  en kunnen we na ontvangst met koffie en een Friesk dumpke en de rondleiding nog proeven van de Berenburg. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Na het ontbijtbuffet, vertrek richting Lemmer waar we een bezoek brengen aan het grootste nog werkende Stoomgemaal ter wereld. Het Ir. d. f. Woudagemaal  is in 1920 gebouwd en is nog altijd te bezoeken .Het gemaal  voorkomt dat bij regen,stormen en andere natte weersomstandigheden het Friese land overstroomd. Sinds 1998 staat het gemaal op de unesco- werelderfgoed lijst. In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslan. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van de stoomkracht, waterbeheer en beweging. In het interactieve bezoekerscentrum van het Woudagemaal wordt op eenvoudige manier uitgelegd hoe de machines van het gemaal werken.
Middagmaal gebruiken we in ons hotel
Namiddag brengen we een bezoek  aan Hindelopen, een pittoresk stadje met zijn vele bruggetjes en bijzondere doorkijkjes. De voormalige handelsstad heeft haar unieke eigen karakter weten te houden door hun eigen taal Hindelopen, kunst en klederdracht. Een wandeling door het oude centrum voert u langs mooie authentieke stadswoningen en details. Men vind er ook tal van bezienswaardigheden. Als afsluiter van deze dag rijden we verder naar de parel van de Friese steden en het kleinste stadje Van Nederland Sloten. We bezoeken het oude centrum. Deze kenmerkt zich voor diverse historische hals en trapgevels aan de door oude linde bomen omzoomde centrumgracht ”Het dorp”. Naast een van de waterpoorten ,de Lemmerpoort uit 1821,  staat een korenmolen die stampt uit 1755. In deze bovenkuier wordt nog op ambachtelijke wijze tarwe tot meel verwerkt. Op het molen erf staat een oud  kanon dat in het seizoen iedere vrijdagavond wordt afgeschoten door de Stadsschutterij van Sloten. Beschouw het maar als een startschot om Sloten echt te ontdekken.
Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.  


3de dag:Ontbijtbuffet . Na het ontbijt koffers laden en vervolgens vertrekken we richting Broek op waterland .Via de afsluitdijk de langste afsluitdijk van Europa 32 km lang. Halverwege de dijk houden we even halt via de uitkijktoren zien we aan de ene kant het IJselmeer aan de andere kant de Waddenzee. Nadien verder naar de oudste doorvaarveiling ter wereld .Op deze plek in Broek op Langendijk is in 1887 het veilen op afslag ontstaan. Dit systeem word tegenwoordig bij alle grote  veilingen toegepast . De herinnering word in leven gehouden door het historisch veiling gebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd. Het museum bestaat uit twee gebouwen: de toekomst en  het verleden .We beginnen met onze rondleiding onder leiding van een plaatselijke gids. Hij kent de  verhalen van vroeger en vertelt over de vele details in het monument. Daarna gebruiken we onze middagmaal. Na de lunch gaan we varen. Tijdens de rondvaart door het rijk der duizend eilanden voelt u zich de tuinder die met zijn groenten op weg is naar de veiling. U hoort en ziet hoe het er eeuwen geleden aan toe ging Als afsluiter komt dan nog,” HET HOOGTEPUNT VAN DE DAG” U neemt plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken.
U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt  en de prijs bepaald. Nadien rijden we verder richting huiswaarts en voorzien we onderweg nog de nodige stopplaatsen.


Hotel Gaasterland ***ligt in Rijs, in het hart van de moooie streek Gaasterland, in het zuidwesten van Friesland, op slechts 20 km van de Noordoostpolder.

Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. U hebt volop keus uit diverse gerechten die in buffetvorm worden aangeboden.

Het is een zeer goed hotel, het biedt een gastvrije entourage voor zowel jong als oud. Tevens is er een gezellige, sfeervolle bar/lounge, en een schitterend gelegen terras. Gelegen in het Zuid-Westen van Friesland, omgeven door bossen en meren

Mensen die in dit hotel zijn geweest gaan beslist weer mee.

 

 

Reisinformatie

 

Afreisdatum:        15/O6/2018                    

Prijs p.p.:                 224 euro                    

Toeslag single:         24 euro

Inbegrepen:

- heen en terugreis per luxe autocar
-  inkom Woudagemaal

-  inkom en proeven berenburg

-  reisleiding

-  uitstappen per plaatsen en hoteldiensten op basis van volpension vanaf  middagmaal eerste dag  tot en met middagmaal (lunch) laatste dag.
-  gratis koffie- thee -chocomelk  tijdens verblijf in hotel

 
Niet inbegrepen:

- dranken aan tafel
– eventuele andere  inkomgelden

 

organisatie J&J  cars Meerhout    Tel 0143002658 -  Jos 0475480576  of  Hugo 0475410607

 

 

 

 

Inschrijvingsformulier

Ik schrijf mij in!

Hebt u interesse in bovenstaande reis? Bent u broodnodig toe aan wat ontspanning? Aan wat plezier en vertier? Begin uw wel verdiende vakantie dan vandaag nog met J&J Cars. Vul uw gegevens in het onderstaand inschrijvingsformulier in om de eerste stappen van uw reis te zetten.

Offerte Aanvragen

Bent u aangewezen als organisator van een daguitstap of een meerdaagse reis? Dan zit u bij J&J Cars goed voor een passend transport. Wij zorgen voor de nodige veiligheid tijdens de heen- en terugreis, maar ook voor een continu gemak aan boord tijdens uw excursie of vakantie zelf. Meer informatie? Vraag hier geheel vrijblijvend uw prijsofferte aan, aangepast aan uw reis, behoeften en budget!

Ons aanbod

J&J Cars brengt u naar om het even welke Europese bestemming waar u naar toe wilt, op eender welk moment van het jaar. Bovendien bieden we u ook georganiseerde reizen aan en meteen ook de mogelijkheid om u in te schrijven. Wilt u onze volgende passagier worden? Zet dan vandaag nog nog de eerste stap naar een onvergetelijke busreis en vul uw gegevens onmiddellijk online in!

Fotoalbum

Omdat beelden meer dan woorden zeggen, heeft J&J Cars enkele prachtige foto’s van onze trouwe klanten en passagiers gebundeld tot meeslepende fotoreportages. Geniet van een blik door het fototoestel van onze reizigers en beleef een klein stukje van hun geslaagde reizen. Ontdek zelf waarom zij voor J&J Cars hebben gekozen en waarom ook u voor ons moet kiezen voor een memorabele reis!

Reisverhalen

J&J Cars heeft al een jarenlange ervaring achter de rug en heeft dus ook al talloze reizen mogen verzorgen in heel Europa. Het resultaat? Geweldige herinneringen die we wel moeten delen! Op deze pagina kan u daarom terecht voor de allerleukste reisverhalen van onze passagiers. Twijfelde u nog aan ons als partner voor uw reis? Dan zullen deze verhalen en ervaringen u als vanzelf overtuigen!