Home » Ons Aanbod » Driedaagse Westerwald

Driedaagse Westerwald

10/05/2019 tot 12/05/2019


DRIEDAAGSE WESTERWALD
van 10 mei 2019 t/m 12 mei 2019

Programma:

1ste dag

Vertrek in de voormiddag via Aken,  Keulen naar  ons hotel in Rossbach.  Middagmaal in ons hotel. In de namiddag rijden we naar Hachenburg. Daar overheerst de Barok. Schloss Hachenburg, dat overal in het plaatsje zichtbaar is, werd rond 1717 gebouwd. De tonen en het koor van de Schloss-kirche, eveneens uit de Barok, stammen uit de 15de eeuw. In het midden van het marktplein staat een fontein met de vergulde leeuw van Sayn. De vakwerkhuizen aan het plein stammen uit de 17e en 18e eeuw. In de tuin achter het slot bevindt zich het Landschaft museum Westerwald (ma. gesloten), waar in enkele vakwerk­huisjes tentoonstellinkjes zijn ingericht over de geschiedenis van het Westerwald en het leven in de streek. Als afsluiter brengen we een bezoek aan brouwerij Schneider.  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

2e dag

Ontbijtbuffet Voormiddag rijden we naar de stad Linz am Rhein. De prachtige Rheintor is de ideale coulisse voor fotografie, zelfs de markeringen van de overstromingen die hier ooit geweest zijn  nog steeds te herkennen Het Rheintor en Neutor zijn overblijfselen uit de 14e eeuw.  
Zij leiden naar vakwerkhuizen toe tot in het centrum van de stad gelegen zijn. De rheinstrasse voert de toerist naar het marktplein waar de Ratsbrunnen staat, een fontein met zes figuren waarvan hoofden en armen beweegbaar zijn. In de midden kolom zitten mannen, vrouwen en kinderen. Het oostelijk deel laat een heel ander deel van de stad zien, het is meer de uitstraling van de middeleeuwen. De prachtige vakwerkhuizen worden regelmatig gerenoveerd zonder maar één nagel te gebruiken.  Ons middagmaal gebruiken we in ons hotel. Namiddag rijden we naar de keramiek van Hohr-Grenzhausen. Doordat er in het zuidelijke gedeelte van het land Westerland veel klei voorkomt  heeft handgemaakte keramiek hier een lange traditie. Nog altijd zij er in “kannenbackerland” veel potten bakkerijen waar de karakteristieke grijs met blauwe gebruiksvoorwerpen worden gemaakt. zoals kruiken en vaatwerk. De geschiedenis van de keramiek wordt op een indrukwekkende manier in beeld gebracht in het keramiekmuseum in Hohr-Grenzhauesen.  Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

 

3e dag

Ontbijtbuffet. In de voormiddag maken we een wandeling tot  in het stadje Rossbach. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag  verlaten we het hotel en rijden via Duitse en Nederlandse wegen richting huiswaarts.

 

Hotel Strand-Café***

Alle kamers beschikken over douche, wc, telefoon.

Tevens beschikt het hotel over: bar, tuin, terras,  rookvrije kamers, kluisje, verwarming

Dit hotel is gekend voor zijn prima keuken.


Afreisdatum:        10/O5/2019                    

 

 

Prijs p.p.:                 230 Euro                    

Toeslag single:         30 Euro


Inbegrepen:

- reis per luxe autocar
- hoteldiensten op basis van vol pension:

- vanaf avondmaal eerste dag t/m middagmaal derde dag.

- gids

- alle uitstappen ter plaatsen


Niet inbegrepen:

- dranken aan tafel en persoonlijke uitgaven
– eventuele andere toegangsgelden

- reis en annulatieverzekering

 

 

 

 

 

Inschrijven: J&J cars 014302658 of Jos- of Hugo 0475410607

 

 


Inschrijvingsformulier

Ik schrijf mij in!

Hebt u interesse in bovenstaande reis? Bent u broodnodig toe aan wat ontspanning? Aan wat plezier en vertier? Begin uw wel verdiende vakantie dan vandaag nog met J&J Cars. Vul uw gegevens in het onderstaand inschrijvingsformulier in om de eerste stappen van uw reis te zetten.

Ons aanbod

J&J Cars brengt u naar om het even welke Europese bestemming waar u naar toe wilt, op eender welk moment van het jaar. Bovendien bieden we u ook georganiseerde reizen aan en meteen ook de mogelijkheid om u in te schrijven. Wilt u onze volgende passagier worden? Zet dan vandaag nog nog de eerste stap naar een onvergetelijke busreis en vul uw gegevens onmiddellijk online in!

Fotoalbum

Omdat beelden meer dan woorden zeggen, heeft J&J Cars enkele prachtige foto’s van onze trouwe klanten en passagiers gebundeld tot meeslepende fotoreportages. Geniet van een blik door het fototoestel van onze reizigers en beleef een klein stukje van hun geslaagde reizen. Ontdek zelf waarom zij voor J&J Cars hebben gekozen en waarom ook u voor ons moet kiezen voor een memorabele reis!

Reisverhalen

J&J Cars heeft al een jarenlange ervaring achter de rug en heeft dus ook al talloze reizen mogen verzorgen in heel Europa. Het resultaat? Geweldige herinneringen die we wel moeten delen! Op deze pagina kan u daarom terecht voor de allerleukste reisverhalen van onze passagiers. Twijfelde u nog aan ons als partner voor uw reis? Dan zullen deze verhalen en ervaringen u als vanzelf overtuigen!