Home » Ons Aanbod » Dagreis Uilen en Klompenmakerij

Dagreis Uilen en Klompenmakerij

23/09/2019

Dagreis  Uilen en Klompenmakerij 

Vertrek


Via plaatselijke wegen rijden we naar Giesenburg. Een heerlijke plaatsje, in het puntje van de Alblasserwaard, alwaar u  ontvangen wordt met een kopje koffie en een vers gebakje. Leuk voor jong en oud is de indoor uilendemonstratie van Gerrit de Boom, Hij geeft al sinds 2005 educatie, demonstraties over het leven van een uil. Het is geen vliegdemonstratie maar je krijgt wel een echte uil op je schouder of schoot. Hij werkt uitsluitend met diverse tamme uilen zoals bv.de sneeuwuil  de Europese Oehoe, de Siberische Oehoe ,de Bengaalse Oehoe en de Kerkuil, de Afrikaanse Oehoe, de Sneeuwuil.

Een demo duurt gemiddeld 1.5 uur met of zonder pauze.  

Deze demonstratie gebeurt in de zaal en u zult versteld staan wat u allemaal te zien en te horen krijgt.

 

Middagmaal.

 

Na het middagmaal rijden we naar Dussen. Aan een 14e eeuw dijkje net buiten het dorp Dussen vindt u de klompenmakerij Den Dekker. Hier worden we om 14.30 uur verwacht. Met de spreekwoordelijke Brabantse gastvrijheid wacht hier thee of koffie met wat lekkers op u. Hierna maakt u nader kennis met het oude ambacht van de klompenmaker met een rondleiding en demonstraties in de werkplaats en het museum.

 

Uit een houten schijf of bol wordt een driehoekvorming stuk hout gekapt. Deze wordt geplaatst op een kopieer-draaibankmachine die na aftasting van het kopiemodel de gewenste buitenkant van de klomp freest. Hierna wordt op een voorboormachine; aan de hand van hetzelfde kopiemodel de buitenkant van de klomp uitgeboord waarna met de na boormachine de fijnere inwendige afwerking plaatsvindt. Vervolgens wordt met de afbekmachine de centerpropjes van de hiel en de neus verwijderd en ondergaat de klomp met het schuren de laatste fijnere afwerking. Om het vocht uit het hout te halen worden de afgewerkte klompen gedurende drie à vier weken in een droogruimte opgeslagen, waar een houtafvalgestookte houtkachel voor de juiste temperatuur zorgt.

 

Als finishing touch worden de gedroogde klompen belijnd met een biezentrekker, motieven in reliëf uitgesneden of beschilderd.

 

Nadien genieten we van onze koffietafel in buffet.

 

 

Datum: 23 september 2019

Prijs: 56 euro

Inbegrepen:

- bus Uilen
- demonstratie

- koffietafel

- klompenmaker

- avondmaal

Niet inbegrepen:

Dranken aan tafel

 

Inschrijving: J&J cars 014302658 of Jos 04799121773 of Hugo 0475410607

 

Inschrijvingsformulier

Ik schrijf mij in!

Hebt u interesse in bovenstaande reis? Bent u broodnodig toe aan wat ontspanning? Aan wat plezier en vertier? Begin uw wel verdiende vakantie dan vandaag nog met J&J Cars. Vul uw gegevens in het onderstaand inschrijvingsformulier in om de eerste stappen van uw reis te zetten.

Ons aanbod

J&J Cars brengt u naar om het even welke Europese bestemming waar u naar toe wilt, op eender welk moment van het jaar. Bovendien bieden we u ook georganiseerde reizen aan en meteen ook de mogelijkheid om u in te schrijven. Wilt u onze volgende passagier worden? Zet dan vandaag nog nog de eerste stap naar een onvergetelijke busreis en vul uw gegevens onmiddellijk online in!

Fotoalbum

Omdat beelden meer dan woorden zeggen, heeft J&J Cars enkele prachtige foto’s van onze trouwe klanten en passagiers gebundeld tot meeslepende fotoreportages. Geniet van een blik door het fototoestel van onze reizigers en beleef een klein stukje van hun geslaagde reizen. Ontdek zelf waarom zij voor J&J Cars hebben gekozen en waarom ook u voor ons moet kiezen voor een memorabele reis!

Reisverhalen

J&J Cars heeft al een jarenlange ervaring achter de rug en heeft dus ook al talloze reizen mogen verzorgen in heel Europa. Het resultaat? Geweldige herinneringen die we wel moeten delen! Op deze pagina kan u daarom terecht voor de allerleukste reisverhalen van onze passagiers. Twijfelde u nog aan ons als partner voor uw reis? Dan zullen deze verhalen en ervaringen u als vanzelf overtuigen!