Home » Ons Aanbod » Dagreis Turnhout-Hoogstraten

Dagreis Turnhout-Hoogstraten

02/04/2019


Dagreis Turnhout - Hoogstraten

 

Vertrek 9.00 uur.

Via Mol rijden we naar Turnhout. Hier brengen we eerst een bezoek aan het kaartenmuseum. Het museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten uit Turnhout en de historische Nederlanden. De klemtoon ligt op de industriële periode ( 18de eeuw tot heden), de periode van de opkomst en bloei van de Turnhoutse kaartenmakers. Omdat het grootste gedeelte van de kaartspellen was bestemd voor export, is meteen de ganse wereld vertegenwoordigd in het museum. Naast speelkaarten, ontwerpen en bedrijfsarchieven beheert het museum een collectie grafiek, foto’s en aanvullende documentatie. De gespecialiseerde bibliotheek, ca. 5000 banden groot, bevat werken over de geschiedenis, het gebruik en de fabricatie van speelkaarten. Het museum heeft een verzameling drukpersen, afwerkingmachines en gereedschappen die volstrekt uniek is. Met dit machinepark kan de productie worden geïllustreerd. Omdat de speelkaart een grafisch product is, geeft het museum heel wat aandacht aan de druktechnieken. Bij de drukpersen bevind zich een houten 17de-eeuwse pers, hand te bedienen hoogdruk- en steendrukpersen en lithografische snelpersen. Het museum bewaart daarmee verschillende getuigen van de 19de-eeuwse machinebouwers uit eigen land, Belgische constructeurs behoorden tot de wereldtop. Sluitstuk van de collectie is een stoommachine die na een grondige restauratie het kloppende hart van de machinecollectie wordt.

Middagmaal gebruiken we in Meersel-dreef ,Hier kan je bij voldoende tijd nog even door de tuin lopen of een kaarsje laten branden aan de Maria grot

Nadien rijden we richting Hoogstraten. Hier bezoeken we het tuinbedrijf van aardbeien  (duur 1.30 uur). Bijna het hele jaar, van begin maart tot eind januari, vind je de lekkerste aardbeien in de winkel : die van Hoogstraten ! Aardbeien behoren niet tot de categorie kleine rode vruchten, maar we willen toch hun delicate smaak, die ons het hele jaar verwent, eren. Het label 'Hoogstraten' staat voor de volle smaak en de kwaliteit van onze aardbeien. Hoe wordt dit kwaliteitsmerk gewaarborgd?

Hoe zit het met de controle zodat u enkel het beste fruit voorgeschoteld krijgt?

In het Proefbedrijf der Noorderkempen worden aan de lopende band nieuwe biologische teelttechnieken uitgedokterd die tot de verbeelding spreken. Tijdens uw bezoek hoort u het allemaal en bovendien kunt u onze lekkere aardbeien ook proeven. Na de oogst vinden de meeste groenten & fruit hun weg naar ons bord via de veiling. Na ons bezoek maken we een korte tocht door kleine pittoreske dorpjes met namen als Meer en Wortel. De gids vertelt onderweg met passie over de prachtige bezienswaardigheden groot en klein, volkse verhalen en anekdotes, over landlopers, smokkelen en bedevaarten, over het land van de aardbeien ….

Onderweg stoppen we nog voor het avondmaal

Datum: 2-04-2019
Prijs:  55 Euro

 


Inbegrepen :  autocar – inkom kaartenmuseum + 2 gidsen  – middagmaal -gidsen -  inkom aardbeienbedrijf– avondmaal.

Niet inbegrepen: dranken aan tafel

 

Inschrijven J&J cars of Jos 0479912173 of Hugo 0475410607

 

 

Inschrijvingsformulier

Ik schrijf mij in!

Hebt u interesse in bovenstaande reis? Bent u broodnodig toe aan wat ontspanning? Aan wat plezier en vertier? Begin uw wel verdiende vakantie dan vandaag nog met J&J Cars. Vul uw gegevens in het onderstaand inschrijvingsformulier in om de eerste stappen van uw reis te zetten.

Ons aanbod

J&J Cars brengt u naar om het even welke Europese bestemming waar u naar toe wilt, op eender welk moment van het jaar. Bovendien bieden we u ook georganiseerde reizen aan en meteen ook de mogelijkheid om u in te schrijven. Wilt u onze volgende passagier worden? Zet dan vandaag nog nog de eerste stap naar een onvergetelijke busreis en vul uw gegevens onmiddellijk online in!

Fotoalbum

Omdat beelden meer dan woorden zeggen, heeft J&J Cars enkele prachtige foto’s van onze trouwe klanten en passagiers gebundeld tot meeslepende fotoreportages. Geniet van een blik door het fototoestel van onze reizigers en beleef een klein stukje van hun geslaagde reizen. Ontdek zelf waarom zij voor J&J Cars hebben gekozen en waarom ook u voor ons moet kiezen voor een memorabele reis!

Reisverhalen

J&J Cars heeft al een jarenlange ervaring achter de rug en heeft dus ook al talloze reizen mogen verzorgen in heel Europa. Het resultaat? Geweldige herinneringen die we wel moeten delen! Op deze pagina kan u daarom terecht voor de allerleukste reisverhalen van onze passagiers. Twijfelde u nog aan ons als partner voor uw reis? Dan zullen deze verhalen en ervaringen u als vanzelf overtuigen!